Wilt u een afspraak maken?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 0348 552581

 

Fysiotherapie MTC Lopik

Beatrixplantsoen 1d

3411 DA Lopik

email: info@fysio-lopik.nl

Openingstijden:
Maandag
07:30 – 21:00 uur

Dinsdag
07:30 – 21:00 uur

Woensdag
07:30 – 21:00 uur

Donderdag
07:30 – 21:00 uur

Vrijdag
08:00 – 21:00 uur

Zaterdag
08:30 – 10:30 uur

 

 

Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten of voor mensen die willen beginnen met sporten en hierbij graag professionele begeleiding willen hebben.

Ook kan de sportfysiotherapeut een sporter helpen om een hoger niveau te bereiken en preventieve maatregelen nemen om blessures te voorkomen.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut heeft na de opleiding algemene fysiotherapie een master opleiding sportfyisotherapie gevolgd. De sportfysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sportgerelateerde aandoeningen in verschillende leeftijdscategorieën. Hij richt zich daarbij op het dagelijks functioneren van de sportende patiënt. De behandeling is er op gericht om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.

Voor welke klachten is de sportfysiotherapeut geschikt?

  1. Alle sporters met sportgerelateerde zorgvragen die een specialistisch antwoord behoeven:
    • Recreatiegerichte/breedte sporters;
    • Prestatiegerichte/wedstrijdsporters;
    • Topsporters
  2. Mensen die na een langdurige periode van inactiviteit (weer) actief willen gaan bewegen of sporten en daarbij mogelijk gezondheidsrisico's lopen.

Sportfysiotherapie

Sportrevalidatie

De sportrevalidatie richt zich op de periode vanaf het ontstaan van de blessure totdat de sporter zijn sport hervat op het hoogst haalbare niveau. Tijdens de revalidatie begeleidt de sportfysiotherapeut de sporter in de verschillende fases, variërend van Eerste Hulp bij Sportongevallen, naar revalidatie in de acute fase tot aan ADL-niveau, of hervatting van sport op het oude niveau. De behandeling van sportblessures gaat verder dan andere blessures. De begeleiding duurt langer, namelijk totdat de sporter weer op zijn oude niveau kan sporten en in staat is om aan wedstrijden deel te nemen.