Wilt u een afspraak maken?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 0348 552581

 

Fysiotherapie MTC Lopik

Beatrixplantsoen 1d

3411 DA Lopik

email: info@fysio-lopik.nl

Openingstijden:
Maandag
07:30 – 21:00 uur

Dinsdag
07:30 – 21:00 uur

Woensdag
07:30 – 21:00 uur

Donderdag
07:30 – 21:00 uur

Vrijdag
08:00 – 21:00 uur

Zaterdag
08:30 – 10:30 uur

 

 

Beweegprogramma's

Algemeen

Bewegen is goed voor iedereen.  Soms lukt dit niet omdat er sprake is van een aandoening. De beweegprogramma’s zijn juist ontwikkeld om u te begeleiden bij het “in beweging” komen wanneer dit niet vanzelfsprekend is. Het is aangetoond dat voldoende lichaamsbeweging belangrijk is voor het onderhouden en/of verbeteren van de gezondheid. Bewegen kan voorkomen dat u een chronische aandoening ontwikkelt. Wanneer u al een chronische aandoening heeft, kan beweging voorkomen dat deze verder verergert.

Binnen onze praktijk hebben wij een ruim aanbod aan beweegprogramma’s voor verschillende aandoeningen. We werken hierbij intensief samen met andere disciplines zoals de huisarts, de diëtiste en praktijkondersteuner (s)van de huisarts.

Opzet beweegprogramma’s

Een beweegprogramma start met een uitgebreide intake waaronder een fietstest en een aantal krachttesten. Vervolgens wordt er een individueel trainingsprogramma voor u opgesteld.

Het beweegprogramma duurt 14 weken. De eerste 8 trainingsweken bestaan uit een intensief trainingstraject waarbij de frequentie bestaat uit 2x per week 1 uur training. Uw lichaam kan hierbij goed wennen aan het bewegen. De volgende 4 trainingsweken wordt de frequentie afgebouwd naar 1x 1 uur training per week.  Tijdens de trainingen wordt er niet alleen gebruik gemaakt van fitness, maar komen ook andere beweegvormen aan bod. Het is de bedoeling dat u zelf een manier van beweging zoekt die bij u past waarbij u zelf in beweging blijft.

 

Naast de trainingen wordt veel informatie gegeven over de aandoening, hoe u hier het beste mee om kunt gaan. Het gehele traject wordt vervolgens afgesloten met een outtake. U krijgt uw trainingsresultaten te zien. Tevens brengen wij (na uw toestemming) de verwijzer op de hoogte van uw resultaten.

Vergoeding

Wanneer u geïnteresseerd bent in deelname aan een beweegprogramma is het verstandig om eerst uw huisarts of specialist te raadplegen. De huisarts beoordeelt of deelname medisch verantwoord is.

Om in aanmerking te komen voor eventuele vergoeding van de zorgverzekeraar heeft u bij alle beweegprogramma’s een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Alle zorgverzekeraars hebben verschillende voorwaarden voor de beweegprogramma’s ten aanzien van vergoeding.